Sådan vælger du den rette tablet

Er du på udkig efter en ny tablet, som du kan bruge på arbejdet eller til hygge i hjemmet? Så bør du læse med her. Der findes en række af forskellige tablets og mærker heraf på markedet, som har forskellige fordele i forhold til forskelligt brug. Det afspejler sig eksempelvis i nedenstående:

  • Styresystem
  • Størrelse
  • Mulighed for intern og ekstern hukommelse
  • Batteri
  • Mulighed for mobildata
  • Opløsning

Det er alt sammen punkter, du bør have øje for, når du er på jagt efter en ny tablet. Det skal afstemmes med de behov og ønsker, du end måtte have under hvert punkt, og det er afhængigt af, hvad du skal benytte din tablet til.

Overvej størrelsen nøje

Først og fremmest er det vigtigt at afstemme størrelsen. De mindre tablets kan være en fordel, hvis du tit har din tablet med ude i marken, eller hvis du bruger den til noget, som ikke kræver så stor en skærm. Den er meget fleksibel og kan bruges i mange forskellige situationer.

Så er der en såkaldt mellemstørrelse, som er lidt mellem den store variant og den lille. Den kan du også have med ud, men den vil kræve en mindre taske for, at den er let at have med rundt. Dens størrelse er stor nok til, at du kan se serier, film, videoer og lignende på den.

Den helt store variant, er knap så fleksibel i forhold til at have den med i marken. Den egner sig derimod rigtig godt til serie-, film og videovisning, mens den også egner sig godt til at skrive noter på.

Overvej også styresystem og pris

iOS har meget intuitive og enkle styresystemer, mens Windows har tablets til arbejde såvel som underholdning, og Android er fleksibel og gør det muligt selv at designe brugergrænsefladen. Her kan det være en fordel at vælge et styresystem, som du er bekendt med.

Prisen er vigtig at få afstemt med det budget, du end måtte have til rådighed. Er der behov for lidt mere luft i økonomien til investeringen, kan du vælge at tage et kviklån uden NemID.